Ondersteuning Clarence Seedorf Playground ASV legt playground aan in Kyrgyzstan

17 juni 2009 07:00

ALMERE - Achttien jongeren en vier begeleiders van de Almeerse Schaatsvereniging Almere (ASV) vertrekken zaterdag 27 juni voor drie weken naar Talas in Kyrgyzstan. De jongeren gaan in Talas, dat op 1.100 meter hoogte ligt, sporten en werken in vier kinderdagverblijven met gehandicapte kinderen.


Komende weken zijn de belevenissen van de kinderen in deze krant te volgen in een column en via de weblog http://kyrgyzstan.asv-almere.nl. Naast sporten worden er playgrounds en toiletten aangelegd bij alle vier de kinderdagverblijven.
De jongeren zijn druk met allerlei sponsoracties bezig. René Maertens van de Clarence Seedorf Playground in Almere Stad heeft spontaan één playground in Talas geadopteerd. De cheque voor de playground overhandigde hij aan Danielle Douma. Zij is één van de deelneemsters aan dit project en tevens leerling van het Echnaton. Als tegenprestatie vertelt zij na afloop haar onvergetelijke ervaringen aan minstens 150 leerlingen van het Echnaton en de playground.
René Maertens wil graag dat kinderen meer gaan bewegen. En dan niet alleen in Almere, maar wat hem betreft overal in de wereld. Daarom past de realisatie door ASV van een Playground in Kyrgyzstan zo goed in die doelstelling. ASV is het Clarence Seedorf Playground dankbaar voor deze ondersteuning.
De reis wordt hoofdzakelijk gefinancierd vanuit het programma Xplore, waarbij jongeren stage lopen in ontwikkelingslanden. Daarnaast dragen de jongeren zelf een deel van de reis bij. Het is een project van jongeren en voor jongeren. Zo kunnen de jongeren zelfervaren waarom ontwikkelingssamenwerking belangrijk is. En om die boodschap door te geven aan anderen. De deelnemers zijn zelf voor een groot deel verantwoordelijk voor de inhoud van deze reis en het project.

Witte Olifant

ASV-jongeren hebben begin deze maand schilderijen gemaakt met de gehandicapte kunstenaars van de Witte Olifant. Dit heeft een aantal bijzonder fraaie kunstwerken opgeleverd, die in een later stadium voor stichting www.geefeenkoe.nl worden geveild. Hiermee hebben onze jongeren kunnen ervaren hoe het is om met gehandicapte jongeren te werken.
Wie dit geweldige project wil ondersteunen, kan een e-mail sturen naar anton@asv-almere.nl.

In kader
ASV uitgeroepen tot sportbestuur van het jaar 2008

Het bestuur van de ASV is zaterdag uitgeroepen tot 'Sportbestuur van het jaar 2008'. Naast een geldprijs van 2.000 euro wint de vereniging 'een dagdeel Erica Terpstra'. ASV mag de invloedrijke voorzitter van NOC*NSF een dagdeel inzetten, bijvoorbeeld ter inspiratie van de vrijwilligers of voor lobbywerk bij de gemeente.
De jury vond dat ASV goed inspeelt op maatschappelijke veranderingen, gebruik maakt van de schaatssport om kinderen die nauwelijks bewegen en sporten enthousiast te krijgen, alsmede het over de eigen grenzen heen kijken door in zelfs Kazachstan te laten zien dat de Almeerse Schaatsvereniging een vitale en sterke vereniging is, die van aanpakken weet. "Wat ons betreft is ASV een voorbeeld voor andere verenigingen en mag zij als 'Het sportbestuur van het jaar 2008' een inspiratiebron zijn voor anderen!", aldus de jury.