Onderwijsprijs voor basisschool 't Zonnewiel

07 januari 2009 08:00

ALMERE - Basisschool 't Zonnewiel in Parkwijk heeft de Onderwijsprijs Flevoland gewonnen. De prijzen zijn voor de negende keer gegeven aan scholen die creatief en vernieuwend onderwijs verzorgen.


't Zonnewiel kreeg de prijs omdat het bezig is met een methode voor sociaal-emotionele ontwikkeling. Een deel van deze 'Kaartkring' is in proefversie gereed en al in gebruik. Met behulp van kaarten worden belangrijke en actuele thema's in kringgesprekken aan de orde gesteld zoals dromen, bang zijn, dieren, eetgedrag en complimenten geven. Elke kaartkring bevat ook een opdracht kunstzinnige vorming en een lichaams-werkoefening. De jury stelt in haar rapport dat het project zeer veelzijdig is en getuigt van een grote betrokkenheid van de school bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van alle kinderen, dus niet alleen van zorgkinderen.
De school ontving uit handen van gedeputeerde John Bos een beeldje van een olifant die door een hoepel springt.
't Zonnewiel gaat nu door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op woensdag 18 maart 2009 in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De Nationale Onderwijsprijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) dat de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs voor het voetlicht wil brengen.