Ongekend succes actie Pinnen = Winnen

25 februari 2009 08:00

ALMERE - De actie Pinnen = Winnen is een ongekend succes. Volgens voorzitter Martin Ort van Ondernemersvereniging Almere Stad is het aantal pintransacties sinds de start in januari spectaculair toegenomen. Ook landelijk is er interesse. De actie wordt feestelijk afgesloten op zaterdag 7 maart.


Met de actie Pinnen = Winnen worden winkelende mensen in Almere aangezet om met de pinpas te betalen, in plaats van met contant geld. Dat maakt het winkelen veiliger. Voor overvallers worden winkels namelijk minder interessant omdat er niet veel kasgeld is aanwezig is.
Om de actie te promoten is een interessant prijzenpakket beschikbaar gesteld. De koper hoeft daarvoor alleen zijn pinbonnetje in te leveren bij winkeliers die aan de actie meedoen.
"We kunnen al vaststellen dat het aantal pintransacties spectaculair is toegenomen", zegt Martin Ort. "Dat heeft ons ook wel verrast. We krijgen die signalen van onze leden, maar ook van de organisatie de pintransacties registreert. Exacte cijfers worden nu nog achterhaald, maar we praten waarschijnlijk over een verdubbeling. Dat zou sensationeel zijn en een bevestiging bovendien dat de klanten bereid zijn om een bijdrage te leveren om het winkelen veiliger te maken."
Ort krijgt bovendien veel steunbetuigingen uit andere delen van het land. Van Havenmeesters tot grote bedrijven en ook busmaatschappij Connexxion. Ik weet dat ook het ministerie van Binnenlandse Zaken de Almeerse ontwikkeling op de voet volgt. En vergeet de banken niet. Die waren nooit zo te porren voor maatregelen, maar denken nu actief mee. Dat is pure winst."
IN KADER

Slotshow

De actie Pinnen = Winnen wordt afgesloten op zaterdag 7 maart met een daverende slotshow op het Stationsplein. Daar worden de twintig hoofdprijzen uitgereikt, waaronder de absolute hoofdprijs: een reis naar New York of Disneyland Resort Parijs. De organisatie maakt bekend dat deze hoofdprijs nog een keertje extra uitgedeeld gaat worden aan het publiek dat tijdens de slotshow aanwezig is.