Online afspraak maken met huisarts

28 december 2011 06:00

ALMERE - Cliënten van de gezondheidscentra van Zorggroep Almere kunnen binnen nu en anderhalf jaar gebruik maken van MijnGezondheid.net. Hiermee kunnen zij hun afspraak met de huisarts via internet maken. Ook biedt het systeem nieuwe mogelijkheden voor het online aanvragen van herhaalrecepten en voor e-consulten bij huisartsen.


Het nieuwe systeem geeft de cliënt meer vrijheid en meer regie. Het is straks mogelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week een afspraak bij de huisarts te plannen, zonder wachttijden aan de telefoon. De herhaalreceptenmodule en e-consultmodule van MijnGezondheid.net werken nog handiger en sneller dan de systemen die de Zorggroep momenteel al aanbiedt.
MijnGezondheid.net wordt ingebouwd in de website www.zorggroep-almere.nl en gaat structureel onderdeel uitmaken van de bestaande webdiensten van Zorggroep Almere. Het systeem is beveiligd met DigiD in combinatie met sms-authenticatie, de vandaag de dag hoogste beveiligingsmethode.
De afgelopen twee jaar is MijnGezondheid.net volop getest in de gezondheidscentra Prisma, Perspectief en Vizier. In deze centra en in Castrovalva is MijnGezondheid.net vanaf het komende voorjaar voor alle cliënten toegankelijk. In de overige 19 centra wordt het systeem in de loop van 2012-2013 geïnstalleerd. Alle cliënten krijgen hierover tijdig meer informatie thuis gestuurd.