Online fitness voor senioren

25 maart 2020 00:00

ALMERE - Op dringend advies van de overheid wordt Nederlanders gevraagd thuis te blijven. Om sociaal te contact te vermijden en zo gezamenlijk het coronavirus in te dammen. Maar hoe gaat iedereen om met dat thuisblijven en hoe zorgen we ervoor dat we toch in beweging blijven? In deze moeilijke periode biedt Senior-Live gratis lessen Fitness Online voor Almeerse ouderen.

Senior-Live is een initiatief uit Almere Haven dat ouderen helpt de technologie van nu te begrijpen en zélf te gebruiken. "Vooral senioren weten ons te vinden met vragen hoe die laptop, tablet of telefoon toch werkt. Een van onze activiteiten is Fitness Online. Dat kun je zien als Nederland in Beweging, maar dan interactief en in een groep, onder begeleiding van een professionele docent."

Middels videobellen kunnen deelnemers de docent zien en er een gezellige les van maken met elkaar. Voor videobellen is een computer of tablet met een webcamera nodig en een internetverbinding. Er wordt gebruik gemaakt van een veilige en eenvoudige verbinding die in een paar stappen zelf te gebruiken zijn.

Gratis meedoen

In deze onzekere tijden wil Senior-Live Almeerders een hart onder de riem steken. "Zolang de richtlijnen vanuit het kabinet gelden, bieden wij voor iedereen Fitness Online gratis aan."

De lessen zijn op maandagochtend van 9.30 tot 10.00 en donderdag van 11.30 tot 12.00. Fitness Online is geschikt voor iedereen die gezond genoeg is om lichte oefeningen te doen. De oefeningen richten zich op het vergroten van lenigheid, balans en stabiliteit. 

Het team van Senior-Live staat tevens klaar om telefonische ondersteuning te bieden met het opstarten van de techniek. "Momenteel kunnen we natuurlijk geen huisbezoeken doen of mensen op ons kantoor ontvangen."

Wie wil meedoen aan deze bijzondere les kan zich aanmelden via www.senior-live.nl/fitnessonline of bellen naar 036 – 7370422.

(Foto: Cindy Stegeman)