Online schaaklessen bij Schaakvereniging Almere

24 april 2020 00:00

ALMERE - De eerste schaaklessen worden weer gegeven bij de Schaakvereniging Almere. In het clubgebouw kan het niet meer, maar sinds enkele weken heeft de schaakvereniging een online clubgebouw. Daar wordt een competitie gespeeld en staan wekelijks een paar toernooien op het programma.

"Op de maandagen wordt het patroon van de vaste clubavond gehandhaafd door te beginnen met een jeugdtoernooi", aldus Ton Sprong van de Schaakvereniging Almere. "Daarna een wekelijkse ronde van de clubcompetitie voor de senioren. Aansluitend is er nog de mogelijkheid tot snelschaken. Ook buiten de clubavond zijn er verschillende activiteiten zoals snelschaaktoernooien, matches tegen andere clubs in binnen- en buitenland."

Online Schaaklessen

Op 20 april kwamen daar de schaaktrainingen bij. Verzorgd door enthousiaste trainers van de vereniging, ondersteund door de techniek die tegenwoordig beschikbaar is. "En de schaakvereniging mag zich gelukkig prijzen met een lid dat de bestaande technieken op een soepele wijze beschikbaar kan stellen voor de leden, zodat ook jonge kinderen via beeld en geluid de lessen kunnen volgen", aldus Sprong.

Op deze eerste maandag deed al bijna een derde van de kinderen mee aan deze lessen, op alle niveaus in het Nederlands en in het Engels, verdeeld over zes trainers. "Het was een enorm succes en we verwachten dat er nog meer kinderen gaan meedoen."

De eerste online les was een groot succes. (Foto: aangeleverd)

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
Kringloop