Onnodig verlies voor Almere Sailors

19 april 2021 09:00

ALMERE – Twee periodes van slordige spel in de thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden zorgden voor een onnodig verlies voor de basketballers van Almere Sailors.

Almere Sailors ging tegen Aris Leeuwarden goed van start. Binnen drie minuten stond het op een 11-2 voorsprong waarbij driepunters van Eamonn Joyce en Dante Lombardi belangrijk waren voor de ploeg. Helaas was dit geen voorbode voor een overwinning. In de loop van het eerste kwart wist Aris Leeuwarden, vooral door haar 218 cm lange center Giannis Dimakopoulos (24 punten en 14 rebounds), het spel meer naar zich toe te trekken en wist het de achterstand om te buigen in een kleine voorsprong. Tot ver in de tweede kwart liep de wedstrijd vervolgens gelijk op. Bij een stand van 32-34 kreeg Almere Sailors plots de eerste slordige periode en liep Aris Leeuwarden eenvoudig uit tot een 34-45 voorsprong bij rust.

Getergd

Almere Sailors kwam getergd terug uit de kleedkamer en wist in de eerste zeven minuten van het derde kwart Aris Leeuwarden uitstekend van repliek te dienen. Job Kayhan nam met zijn inzet het Almeerse team op sleeptouw waardoor Almere Sailors de achterstand terug wist te brengen tot 48-51. Inbrengen van Giannis Dimakopoulos aan de zijde van Aris bracht het spelverloop weer meer in evenwicht waardoor tot drie minuten in het vierde kwart de ploegen gelijk opliepen. Een tweede periode van slordig spel van Almere Sailors gaf Aris Leeuwarden de kans om uit te lopen naar 61-75. Almere Sailors probeerde in het restant van de wedstrijd de achterstand te verkleinen maar Aris Leeuwarden speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en nam met 76-86 de overwinning mee terug naar Leeuwarden om Almere Sailors met een onnodig verlies achter te laten.

Laatste wedstrijd

Donderdag om 19:30 speelt Almere Sailors de laatste wedstrijd van de competitie. Tegenstander is dan Apollo Amsterdam die in Almere op bezoek komt. Zaterdag 24 april om 20:00 starten de basketballers de bekerstrijd met een uitwedstrijd tegen Basketball Academie Limburg. Beide wedstrijden zijn live te volgen via de livestream op www.almeresailors.nl.