Ontdek het hardloopgeheim van AlmereZondag 30 mei 2010: Almere City Run

06 januari 2010 08:00

STAD CENTRUM - Op zondag 30 mei maakt Almere kennis met een nieuw evenement: de Almere City Run. Een hardloopfestijn met het prachtige Weerwater en het bruisende stadshart als middelpunt. Een parcours met sportieve uitdagingen voor jong en oud. Een gezellige koopzondag met live-muziek en extra activiteiten. Met deelnemers en bezoekers van binnen en buiten Almere. Noteer nu vast in de agenda, want de Almere City Run wordt een feest voor hardlopers, supporters en shoppers!


Arjan Dokman, voorzitter van de stichting Almere City Run: "Onze stad kent veel hardloopliefhebbers en het is leuk om mee te lopen in het hart van je eigen stad. Voor hardlopers uit andere delen van Nederland is de City Run een prima manier om te zien hoe veelzijdig Almere is, en wat onze stad ook hardlopers allemaal te bieden heeft. Wij nodigen iedereen van harte uit het hardloopgeheim van Almere te komen ontdekken!"
De Almere City Run is niet zomaar een hardloopwedstrijd, maar een heus hardloopfestijn. Dokman: "We willen iets neerzetten dat leuk is voor iedereen: hardlopers, supporters en toevallige bezoekers. Om die reden vindt het evenement plaats op een gezellig drukke koopzondag, zijn de start en finish in het stadshart en zal er ook tussen de wedstrijden door van alles te beleven zijn aan live muziek en activiteiten in Citymall 036. Wie klaar is met rennen, hoeft niet naar huis maar kan lekker shoppen of ontspannen met een hapje en een drankje. Dat maakt de Almere City Run anders, er is voor iedereen iets te doen…"
Ook het programma van de Almere City Run laat zien dat er voor elk wat wils is. Individuele lopers kunnen kiezen uit één, twee of drie rondjes Weerwater - oftewel 7, 14 of 21 kilometer (halve marathon). Daarnaast is er een Business Run-estafette voor bedrijven, en een School Run voor scholieren en studenten. Atleetjes van de basisschool krijgen een eigen parcours, een Kids Run van iets meer dan 1 kilometer. "Daar kijk ik erg naar uit, die kids gaan helemaal los," lacht de voorzitter van Almere City Run.

Hardlooptrainingen

Almere City Run is een samenwerking aangegaan met Hardloop Trainingen Almere om onder leiding te trainen voor het evenement op 30 mei. De inschrijving voor de Almere City Run opent eind januari. Op www.almerecityrun.nl is nu al meer informatie te vinden over het evenement. Op de site staat ook informatie voor bedrijven die partner willen worden van de Almere City Run. Ook vrijwilligers kunnen zich opgeven.

In kader:
Almere City Run - zondag 30 mei 2010

Almere City Run (individueel):
"   1 rondje Weerwater = 7 km
"   2 rondjes Weerwater = 14 km
"   3 rondjes Weerwater = 21 km (halve marathon)
Almere Business Run:

"   Bedrijven-estafette
"   Teams van 3 deelnemers
"   1 rondje Weerwater per deelnemer
Almere School Run:
"   Estafette voor scholieren en studenten
"   Teams van 3 deelnemers
"   1 rondje Weerwater per deelnemer
Almere Kids Run:
"   Voor kids van de basisschool
"   Speciaal parcours van circa 1.250 meter
"   Individueel of met de klas
Voor supporters en bezoekers:
"   Koopzondag
"   Live muziek en activiteiten
"   Speciale kortingsacties
Almere City Run wordt mede mogelijk gemaakt door:
"   Citymall 036
"   Gemeente Almere
"   Almere City Marketing
"   Ondernemersvereniging Stadshart Almere
"   Run2Day
"   Asics
"   Proslank eiwitdieet
"   Nextdoor Design
"   RobertoGrandes Visuele Communicatie
"   Almere DEZE WEEK
www.almerecityrun.nl