Ontmoet je favoriete schrijver tijdens Kinderboekenslotfeest

12 oktober 2011 05:00

STAD CENTRUM – Kinderen kunnen hun favorieten schrijver of tekenaar in levende lijve ontmoeten tijdens het slotfeest van de Kinderboekenweek op zaterdag 15 oktober in Schouwburg Almere.


In de Entreehal van de schouwburg staat een grote boekenkraam waarin schrijvers en tekenaars hun boeken signeren, voorlezen of een quiz spelen. Aanmelden voor de ontmoetingen kan bij de informatiebalie in de Entreehal.
Ted van Lieshout leest voor en vertelt over zijn boeken waarbij hij stift, papier en de computer gebruikt. Super Jan en Spuit Elf zijn de twee boeken waarover Harmen van Straaten deze middag vertelt. Hierbij hoort ook een heldenquiz en kinderen krijgen een boekenlegger die ze kunnen veranderen in een heldenmasker. Sieb Posthuma, de schrijver en tekenaar van Rintje en Mannetje Jas, is de hele middag aanwezig om te signeren. Speel met Gideon Samson, schrijver van Hoe word ik een superheld?, de Grote Superhelden Quiz. Anna Woltz vertelt over en leest voor uit Red mijn hond!
Janny van der Molen vertelt over helden die zich met veel moed hebben ingezet voor een mooiere en betere wereld, zoals Florence Nightingale Gandhi, Martin Luther King, Anne Frank en Nelson Mandela.
Alle informatie over Kinderboekenweek 2011 is terug te vinden op de website www.kinderboekenweekinalmere.nl.