Ontmoet nachtwezens tijdens Nacht van de Nacht

21 oktober 2009 07:00

HOUT - De laatste zaterdagavond van de herfstvakantie, 24 oktober van 19.00 tot 23.00 uur, staat stadslandgoed De Kemphaan in het teken van nachtwezens tijdens de vijfde Nacht van de Nacht.


Welke natuurwezens zijn er 's nachts? Wist u hoeveel nachtwezens er in de sterren te herkennen zijn en hoe natuurwezens componisten hebben geïnspireerd? Stadslandgoed De Kemphaan is deze avond zeer schaars maar sfeervol verlicht. De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid én de functie van de duisternis, die steeds meer onder druk staan door de alsmaar toenemende verlichting.
De sterrenwacht vertelt deze avond over de sterrenbeelden die namen dragen van mythologische nachtwezens: Draco, Centaur, Unicorn, Pegasus, Phoenix, Cetus. En zelfs de mythologie die ermee verwant is, over Pegasus. Daarnaast hebben verhalenvertellers, natuurgidsen, acteurs, stadsboerin, boswachters en musici een bijzonder programma samengesteld.

Nachtexcursie met gids

In het Waterlandse Bos is ook in het donker van alles te beleven. Er zijn andere dieren, andere geluiden en er is een andere sfeer. IVN-natuurgidsen begeleiden bezoekers om 21.00 uur tijdens een wandeling door duistere bossen, over open velden en langs waterpartijen. Er wordt slechts met de verlichting van de maan en de sterren gelopen; zaklampen zijn niet toegestaan. Tip: neem stevige wandelschoenen en (extra) warme kleding mee. Vertrek vanaf de Stadsboerderij.
Reserveren kan per sms of telefonisch via 06-12540847 of per e-mail: n8vdn8@ivnalmere.nl.
Het volledige programma is te vinden op www.kemphaan.nl. De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd door Stad & Natuur Almere en is gratis.