Ontruiming dreigt voor Nobilis Tuinbeplanting

13 november 2009 08:00

FLEVOLAND - Onbegrip, teleurstelling en frustratie. Een paar begrippen die bij Stefan Pennings, bedrijfsleider van Nobilis Tuinbeplanting in Ens (Noordoostpolder) naar boven komen bij de gedachte van een eventuele ontruiming.


Want al meer dan drie jaar is de ondernemer bezig met het vinden van een nieuwe, geschikte locatie voor zijn bedrijf dat grossiert in allerlei soorten (exclusieve) tuinbeplanting. Pennings: "Nobilis heeft in haar relatief korte bestaan een explosieve groei meegemaakt, maar de huidige locatie biedt onvoldoende ruimte om die expansie op te kunnen vangen."
Directeur Ad Goossens: "Er spelen verschillende factoren mee. Een goede (zicht)locatie en goede bereikbaarheid zijn essentieel, maar ook een goede grondsoort en schoon water zijn uitermate belangrijk voor de afkweek van de producten van Nobilis."

Lelystad

Gezien de klantenkring van Nobilis zijn de pijlen met name gericht op Lelystad. "Die stad biedt precies wat we zoeken en de eerste gesprekken met de gemeente zijn zeer voorspoedig verlopen." Al met al zijn er wel procedures die veel tijd en planning in beslag nemen en die tijd lijkt aan Nobilis niet meer gegund. "Onze huurtermijn zit er op en het ziet er naar uit dat we gedwongen moeten ontruimen, zo niet worden ontruimd", vervolgt Goossens.
Over hoe het nu verder moet kunnen Goossens en Pennings geen zinnig woord zeggen. Ze hopen op het beste.
Gereduceerde prijzen

Een groot gedeelte van de verzamelde collectie bomen wordt momenteel tegen sterk gereduceerde prijzen aangeboden. Op www.nobilisens.nl is meer informatie te vinden over kortingen en acties.
Nobilis Exclusieve Tuinbeplanting

Enserweg 6
8307 PL Ens
0527-253063
www.nobilisens.nl