Ontspannen met de vakantieservice van de Bibliotheek Almere

12 juli 2007 10:13

ALMERE - Voor veel Almeerders begint de vakantie. En dat veel mensen zich in de vakantie ontspannen met het lezen van boeken, blijkt uit de vele aanmeldingen die er zijn voor de nieuwe dienst van Bibliotheek Almere: de vakantieservice.


Esther Verhoef is met haar boek ‘Close-up’ de onbetwiste winnaar bij het aanvragen van titels. Het boek wordt zo vaak op de lijst gezet dat de bibliotheek het boek extra heeft moeten bestellen. Ook andere literaire thrillers zoals ‘Koud-Zuid’ van Ariane Meijer, ‘De Reunie’ en ‘Laatste Offer’ van Simone van der Vlugt en ‘Nieuwe Buren’ van Saskia Noort, worden veel aangevraagd. Naast de belangstelling voor de spannende boeken, willen ook veel leden de verhalen van Khaled Hosseini lezen, zoals ‘De Vliegeraar’ en ‘Duizend Schitterende Zonnen’.

Vakantieboeken-verlanglijst
Leden van Bibliotheek Almere kunnen nog tot en met vrijdag 17 augustus hun vakantieboeken-verlanglijst inleveren bij Bibliotheek Almere. Zij kunnen dit doen door een lijst van tien boeken (of luisterboeken, cd’s, dvd’s en cd-roms zijn uitgesloten van de service) in te leveren, waarvan er zes gegarandeerd worden afgeleverd. Als de klant het formulier uiterlijk twee weken voordat zijn vakantie begint inlevert, dan kan het pakket op een door hen zelf gewenste datum worden afgehaald in het eigen bibliotheekfiliaal. Voor het lenen van tien boeken, zes weken lang, betalen leden vijf euro. Invulformulieren zijn te vinden op de website van Bibliotheek Almere www.bibliotheekalmere.nl of in de bibliotheek zelf.