Ontwikkeling Kustzone Almere Poort van startAlmere en Amvest tekenen grootste contract in Almeerse gesch

07 mei 2010 14:05

POORT - Op korte termijn kan worden gestart met de ontwikkeling van de Kustzone in Almere Poort. Woensdag hebben wethouder Adri Duivesteijn en directeuren Wienke Bodewes en Tak Lam van vastgoedontwikkelaar Amvest, hun handtekening gezet onder het grootste contract in de Almeerse geschiedenis.


Duivesteijn: “Midden in crisistijd tekenen wij voor een ontwikkeling, die in investeringswaarde, grondwaarde en oppervlakte drie keer groter is dan de ontwikkeling van ons stadshart. Naar verwachting worden de eerste woningen in 2014 opgeleverd."
De Kustzone ligt direct aan het IJmeer en vormt de entree van de stad. Duivesteijn: "Er ontstaat een nieuw, hoogstedelijk centrumgebied, dat direct zichtbaar is als je Almere binnenrijdt. Het is nu nog moeilijk voor te stellen, maar over tien jaar is Almere een badplaats rijker, waar ook de metropoolregio profijt van heeft.”

Het plan

In het door Amvest ontwikkelde plan ‘Duin’ wordt uitgegaan van een strand- en duingebied van formaat, op de rand tussen polder en water. Drie grote, nieuw aan te leggen zandduinen - bergen tot wel tien meter hoog - zijn karakteristiek voor het plan. Deze duinen zorgen niet alleen voor een strandgevoel; de aanleg van duinen leidt ook tot hoogteverschillen, waardoor veel van de woningen uitkijken over het water. Ook komt er een boulevard langs de haven. Het woonaanbod is zeer divers. De Kustzone richt zich op een brede doelgroep, in zowel de huur- als koopsector. Het plan bevat appartementen en eengezinswoningen in de duinen, villa’s in de bossen, woningen in woontorens en strandwoningen met een tuin die aan direct het zand grenst. Daarnaast is ruimte voor horeca en werkgelegenheid.