Ontwikkelingen in de Tuinderswerf

03 december 2008 08:00

ALMERE - Op en om het voormalige volkstuincomplex Tuinderswerf aan de Oosterdreef ontwikkelt de gemeente Almere samen met Alliantie Ontwikkeling 49 koopwoningen voor starters en 24 grondgebonden kwadrantwoningen.


Tuinderswerf wordt ingericht als een parkachtige omgeving met statige bomen op een groen gazon. De bosvilla's zijn speels verdeeld over het gebied met aan de rand bij de Oosterdreef het appartementengebouw. Het gebied wordt geheel autoluw.
De woningen op deTuinderswerf worden bereikbaar via een aparte afslag vanaf de Oosterdreef. In maart 2008 heeft de gemeente een bouwvergunning afgegeven voor de bouwplannen op het Tuinderswerf. Eind mei berichtte de gemeente dat een aantal bezwaarschriften binnengekomen was en dat daarna de commissie bezwaar en beroep hoorzittingen zou organiseren om de bezwaren te horen. De uitkomst van deze procedure heeft invloed op het al dan niet doorgaan van de bouwplannen en op de planning voor de start van de bouw.
De Tuinderswerf wordt volgens de Alliantie een wijkje dat een gezellige sfeer uitstraalt. De houten materialen creëren een Scandinavische sfeertje.