Ook Almere 2018 in de prijzenMartin Ort wint promotieprijs

24 juni 2009 07:00

STAD CENTRUM - Voorzitter van de Ondernemersvereniging Almere Stad (OVSA) Martin Ort heeft de Promotieprijs Almere gewonnen. Ook de initiatiefgroep Almere 2018 mag zich winnaar noemen.


De prijsuitreiking vond plaats in Utopolis, waar onder leiding van de Almeerse DJ Jeroen van Inkel tevens de aftrap van de nieuwe campagne 'Het Geheim van Almere' werd gegeven.
De jury roemde Martin Ort wordt vanwege zijn constructieve inzet voor het stadshart en Almere. "Hij is de grote trekker achter Almere Cashless geweest, dat alle landelijke zenders heeft bereikt en nu als voorbeeld dient voor andere steden. Hij is het bewijs dat Almere bij het zoeken naar oplossingen steeds nieuwe wegen inslaat."
Ook Almere 2018 kreeg lof van de jury: "Deze initiatiefgroep bereikt zonder financiële middelen steeds weer de landelijke pers. Concurrerende steden beschouwen Almere als sterkste concurrent in de strijd om de titel Europese Culturele Hoofdstad 2018. Deze groep enthousiaste mensen verkoopt Almere als een zeer bijzondere en vitale new town met een regenboog aan jonge culturele initiatieven. Zij zetten Almere hiermee hoog op de culturele kaart in binnen- en buitenland en dit heeft een belangrijke samenbindende functie in Almere".
De Promotieprijs Almere wordt sinds 2004 uitgereikt aan de persoon en organisatie die het afgelopen jaar de meest positieve bijdrage hebben geleverd aan de profilering, bekendheid en beeldvorming van Almere. In het verleden wonnen onder andere fotograaf Bob Friedlander, Ali B, Paul de Leeuw en SBS6 de prijs.