Ook CDA stelt schriftelijke vragen over gepensioneerde leerkracht

06 april 2021 11:00

ALMERE - Na de VVD heeft nu ook het CDA schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het artikel in deze krant waarin de gepensioneerde leerkracht Wim Grosheide tevergeefs zijn diensten aanbood bij twee schoolbesturen.

Raadslid Riekje van Belle van het CDA is van mening dat Almere gepensioneerde leraren, zoals Grosheide, juist moet verwelkomen. De partij maakt zich zorgen over de leerachterstanden die bij leerlingen ontstaan omdat ze door de coronamaatregelen vaak niet meer fysiek, maar digitaal les krijgen. De partij vraagt het college om aan te geven hoeveel kinderen hierdoor achterstand hebben opgelopen, hoe groot die achterstand is en of er maatregelen zijn genomen om eraren en leerlingen tegemoet te komen om deze achterstand in te halen.

Volgens het CDA is het inzetten van gepensioneerde leraren een goede manier om de druk op het onderwijs vanwege corona tijdelijk te verlichten en ook is de partij nieuwsgierig hoe het college hierop actie gaat ondernemen.

VVD

Vorige week stelde de VVD ook al schriftelijke vragen naar aanleiding van het artikel. Het college heeft zes weken de tijd om de vragen te beantwoorden.