Ook drie finalisten in derde voorronde Voorleeswedstrijd

29 februari 2012 06:00

STAD CENTRUM – De derde voorleesvoorronde van de voorleeswedstrijd ‘De Beste voorlezer van Almere’ vond woensdag 22 februari plaats in de nieuwe bibliotheek aan het Stadhuisplein. Ook bij deze voorronde waren veel enthousiaste voorlezers aanwezig die mooie verhalen voorlazen. Drie winnaars gaan door naar de finale op 17 maart.


De jury, bestaande uit Mieme Huisman, leesexpert van de Nieuwe Bibliotheek, Talitha Knol, de beste voorlezer van de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) van hogeschool Windesheim Flevoland en Marga Tieken van de gemeente Almere, hadden keus uit veel goede voorlezers. Mieme Huisman: “Fijn dat veel mensen in Almere zo enthousiast voorlezen, het plezier spat eraf.” De drie nieuwe finalisten zijn de dames T. Berkhouwer; L. van Hemert en J. Brouwers.
De wedstrijd maakt onderdeel uit van de voorleescampagne ‘Almere leest voor’. Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Maar voorlezen is vooral ook plezier voor twee. Voor de voorlezer én voor degene die er naar luistert en helemaal als het een beetje leuk gedaan wordt.
In totaal zijn er negen finalisten die in de finale op zaterdag 17 maart strijden om de titel ‘De Beste voorlezer van Almere’. Iedereen is daarbij van harte welkom. Aanmelden hiervoor kan bij de Nieuwe Bibliotheek.
Meer informatie: www.almereleestvoor.nl.