Op 30 oktober organiseert Stichting DennisvanderZeijden.nl:Golfclinic voor mensen met een (been)amputati

24 oktober 2009 07:00

ALMERE - Stichting DennisvanderZeijden.nl is opgericht om mensen met een (been)amputatie actiever te laten bewegen. Op vrijdag 30 oktober organiseert de stichting in samenwerking met golfbaan Naarderbos en de Nederlandse Golfvereniging voor Gehandicapten (N.G.G.) een golfclinic voor mensen met een lichamelijke beperking.


Dennis van der Zeijden: "Hierdoor kunnen lotgenoten kennismaken met de golfsport. Op dit moment hebben we meer dan 25 inschrijvingen voor de clinic. Ervaren pro's zorgen voor begeleiding tijdens het oefenen waarbij het accent wordt gelegd op de individuele mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden."
Golfbaan Naarderbos opent binnenkort de deuren van haar nieuwe multifunctioneel clubhuis dat eveneens toegankelijk is voor mindervalide golfers. "Golfen is bij uitstek een sport die door mensen met een fysieke beperking kan worden beoefend zonder al te veel aanpassingen", zegt Dennis. "Daarnaast is het geweldig om actief bezig te zijn en tegelijkertijd je prestaties te verbeteren. Ik heb zelf ervaren dat actiever bewegen bijdraagt aan het welzijn en zelfvertrouwen."
De clinic is er op gericht om lotgenoten die nog niet eerder de golfsport hebben beoefend enthousiast te maken. Dennis: "Juist golf is een sport dat uitstekend beoefend kan worden door mensen met een beperking. Daarnaast organiseert de stichting te gelijkertijd een officiële wedstrijd voor leden van de N.G.G. Hierbij krijgen we de steun van businessclubleden van golfbaan Naarderbos die de greenfees sponsoren."
Gert-Jan de Wit van golfbaan Naarderbos vult aan: "bij ons is iedereen van harte welkom. Van beginnende golfer tot aan de echte fanatiekelingen. In combinatie met ons restaurant bieden we verschillende mogelijkheden. We zijn er op ingericht om het iedereen naar de zin te maken. We ondersteunen het initiatief en de ambities van Dennis omdat wij als golfbaan Naarderbos een grote doelgroep willen bereiken en de faciliteiten hebben om toegankelijk te zijn voor mensen met een lichamelijke handicap."
Belangstellenden kunnen terecht op de website van de stichting via www.dennisvanderzeijden.nl

Geamputeerd onderbeen

Dennis van der Zeijden (37) verloor in 2007 zijn onderbeen na een amputatie vanwege een tumor. Tijdens de twee jaar van revalidatie en herstel na zijn amputatie en chemokuurbehandeling, heeft Dennis altijd geprobeerd op sportief gebied limieten op te zoeken en te verbeteren. Het gaf hem zelfvertrouwen en kracht om nog verder te gaan. Dat was voor hem 'herstel'. In de afgelopen twee jaar heeft hij veel bereikt op sportief gebied: hij kan skiën met een computergestuurd been, hij golft fanatiek en loopt hard met een hardloopprothese.
Met de stichting wil Dennis lotgenoten motiveren en stimuleren om actiever te bewegen. Dit doet hij door voorlichting te geven en sportactiviteiten en clinics te organiseren.