Op weg naar World Transplant GamesToptrainer Anne Vlieg traint Oranje tafeltennissters

25 februari 2009 08:00

SEIZOENENBUURT - Onder leiding van voormalig bondscoach Anne Vlieg trainden acht tafeltennissters afgelopen zaterdag in De Vrijbuiter op hun spel. De training was bijzonder, omdat het hier gaat om het Nederlandse team van sporters met een transplantatie. Onder hen ook de Almeerse José Heutinck.


De training was een initiatief van de Stichting Sport en Transplantatie. De Stichting Sport en Transplantatie faciliteert en stimuleert actieve sportbeoefening door mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan. Transplantatie betekent een nieuw leven. Een leven dat mensen die de organen nodig hebben, met beide handen aangrijpen. Zij laten dit ondermeer zien door als sporter aan de tweejaarlijkse World Transplant Games deel te nemen.
"We willen zoveel mogelijk mensen die een transplantatie hebben ondergaan, aan het sporten krijgen bij onze club", zegt José Heutinck. "Sommigen van ons zullen dit jaar mee mogen doen aan de World Transplant Games in Australië. Zelf heb ik al een keer aan de Transplant Games meegedaan."
Anne Vlieg is sinds ruim een jaar verbonden aan de club. Hij traint momenteel door het hele land toptalenten. Heutinck: "Dat hij voor ons ook vrijwillig tijd vrijmaakt, is super."
De tafeltennissters hebben al een aantal maandelijkse trainingsweekenden in den lande achter de rug, maar waren afgelopen weekeind te gast bij Heutinck. "Eerst heb ik ze bij mij thuis ontvangen met heerlijke taart. Daarna zijn we gaan trainen. We leren ontzettend veel van Anne Vlieg."
De training eindigde met een diner met soep met broodjes kroket.