Opbrengst voor Jeugd in BewegingLions Club organiseert tennisclinic met Michiel Schapers

29 februari 2012 06:00

STAATSLIEDENWIJK – Voormalig tennisprof en bondscoach Michiel Schapers geeft zaterdag 31 maart een tennisclinic voor geïnteresseerden. De clinic is een initiatief van de Lionsclub Almere. De opbrengst is bestemd voor de Stichting Jeugd in Beweging.


Deelname aan de clinic kost 50 euro. Omdat alle partijen belangeloos hun medewerking verlenen aan de clinic, komt iedere cent van het inschrijfgeld ten goede aan Jeugd in Beweging. Deze stichting helpt alle Almeerse kinderen van 6 tot en met 16 jaar te kunnen sporten. Het is de schakel tussen financieel minder draagkrachtige families, sportieve instanties, de overheid, gemeente en het bedrijfsleven. Zo worden de kinderen uit hun sociale isolement gehaald.
De tennisclinic duurt in totaal 2,5 uur. Er is een theoretisch gedeelte van drie kwartier, verzorgd door een bondscoach van de KNLTB. Vervolgens geeft Michiel Schapers met enkele assistent-trainers de tennisclinic die ook drie kwartier duurt. Tot slot is er een wedstrijd van een uur met vier spelers. De tennisclinic staat open voor leden van de Almeerse tennisverenigingen. Ook kan worden ingeschreven door teams vanuit het Almeerse bedrijfsleven. In totaal is er plaats voor twee groepen van 32 spelers, die op twee verschillende tijdstippen starten.
De clinic wordt gehouden in Centre Point aan de Koninginneweg 1 in Stad. De eerste groep verzamelt om 10.30 uur met koffie en cake. De clinic start om 11.00 uur. De inloop van de tweede clinic is om 12.30 uur, de clinic zelf begint om 13.00 uur.
De middag wordt uiterlijk om 16.30 uur afgesloten met de overhandiging van de totale opbrengst aan Frits Huis, voorzitter van de Stichting Jeugd in Beweging.
Aanmelden kan tot woensdag 21 maart of tot het moment dat 64 liefhebbers zich hebben ingeschreven. De aanmeldingsformulieren zijn te downloaden via www.lionsclubalmere.nl/tennisclinic.