'Opel Vizor' familiegezicht voor Crossland

25 november 2020 00:00

ALMERE – Opel heeft de orderboeken voor de vernieuwde Crossland geopend. Begin volgend jaar staat hij bij de dealer voor een bedrag vanaf 21.999 euro. Dan is ook de X achter de naam verdwenen, net als bij de nieuwe Mokka.

De vernieuwde Crossland is het eerste bestaande model met Opel Vizor familiegezicht. Hij is standaard onder meer uitgerust met Hill Start Assist, Intelligent Cruise Control en verkeersbordherkenning, terwijl de Business Edition de fijne ergonomische AGR-gecertificeerde voorstoelen krijgt.

De Crossland is veelzijdig en praktisch met een verschuifbare (15 cm.) en een in twee ongelijke delen neerklapbare achterbank. De laadruimte varieert van 410 tot 520 liter bij naar voren geschoven achterbank tot maximaal 1.255 liter.Voor 21.999 euro levert Opel de Crossland met een 1,2-liter benzinemotor van 61 kW /83 pk. De standaarduitrusting omvat diverse assistentiesystemen zoals Lane Departure Warning, Intelligent Cruise Control/Speed Limiter, verkeersbordherkenning en Hill Start Assist. Behalve de standaarduitvoering is te kiezen uit de versies Edition, Business Edition, Elegance, GS Line en Ultimate.

Motorenaanbod

Het motorenaanbod omvat benzine- en dieselmotoren met een inhoud van respectievelijk 1,2- en 1,5-liter. De 1.2 benzinemotoren leveren respectievelijk 61 kW/83 pk (zonder turbo), 81 kW/110 pk en 96 kW/130 pk. Diew met 96 kW/130 pk is ook met 8-traps automaat (EAT8) te leveren. Beide diesels hebben een inhoud van 1,5-liter en zijn goed voor 81 kW/110 pk en 88 kW/120 pk.Liefhebbers van dynamische rijeigenschappen zullen vooral de verbeteringen waarderen die Opel aan het onderstel van de Crossland heeft aangebracht.

Zo zijn er nieuwe veren en schokdempers voor en achter gemonteerd. Verder zijn de stuurprecisie en het stuurgevoel in de middenstand verbeterd. Daarnaast kan er gekozen worden voor IntelliGrip. Dit adaptieve tractiecontrolesysteem zorgt voor optimale grip en stabiliteit op alle soorten ondergrond en biedt keuze uit vijf modi.

De vernieuwde Opel Crossland verloor zijn X, maar kreeg daar het Opel Vizor familiegezicht voor terug.

Gerelateerd

Interger Vastgoed
Gragaebox