Open Atelierroute Almeerse kunstenaars

12 november 2008 08:00

ALMERE - ARTmere.com, het Almeerse forum voor kunstenaars, organiseert in het weekend van 15 en 16 november een Open Atelierroute door de hele stad. 64 ervaren kunstenaars zetten hun atelierdeuren tussen 11.00 en 17.00 uur open voor het publiek.


Opvallend aan de route is de verscheidenheid van kunstdisciplines. Om een indruk te krijgen van het werk van de kunstenaars kan de route worden gestart in De Kunstlinie aan de Esplanade, daar is van iedere kunstenaar uit Haven en Stad een kunstwerk tentoon gesteld. Bij Galerie De Kunstenmakers, Hawaïweg 20 is een overzicht van werk van kunstenaars uit Buiten.
De folder met de plattegrond en de atelieradressen is te vinden bij de bibliotheken, De Kunstlinie, De Kunstenmakers en andere culturele instellingen.
Op vrijdagavond 14 november rond 20.00 uur wordt de Open Atelierroute in De Kunstlinie geopend. Er wordt ter plekke een gezamenlijk kunstwerk gemaakt dat wordt overhandigd aan Het Parkhuys, het inloopcentrum voor ernstig zieke mensen. Meer informatie over de route is te vinden op www.artmere.com.
Kunstenares Rineke de Jong houdt ook haar atelier open op die twee dagen, hoewel zij niet op de lijst staat. Voor meer informatie: www.rinekedejong.nl.