Open dag dierencrematorium Majesta in Swifterbant

10 september 2008 07:00

ALMERE - Dierencrematorium Majesta aan de Maalstroom 15 in Swifterbant houdt zaterdag 13 september een open dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen geïnteresseerden daar binnenlopen en een kijkje nemen achter de schermen van dit dierencrematorium dat voorheen gevestigd was in Lelystad.


"Het werd hoog tijd voor een plekje op een rustige locatie", vertelt Ria Mast, bedrijfsleider van Majesta. "Dat past meer bij het beeld dat mensen hebben van een crematorium. We zijn uiteraard zeer betrokken bij het leed van de huisdiereigenaren." Het Dierencrematorium Majesta heeft nu twee schitterende afscheidsruimtes waar eigenaren even tot rust kunnen komen. Mast: "Het is toch een heel speciaal moment met veel emoties. Veel mensen weten niet eens van het bestaan van een huisdierencrematorium. Tegenwoordig gaat het eigenlijk een beetje hetzelfde als bij een mensencrematorium."
Dierencrematorium Majesta wil juist dit iedereen tijdens de open dag laten zien. "Op alle vragen willen wij antwoord geven en geen vraag is te gek…", vertelt de bedrijfsleider. "De meest voorkomende vraag is toch wel: hoe weet ik zeker dat ik de as van mijn eigen huisdier terugkrijg en niet dat van een ander dier? Ook al laat je je huisdier ophalen bij de dierenarts, wil je toch wel even weten waar hij of zij terecht komt en hoe er mee wordt omgegaan, toch?"

Dierencrematorium Majesta
Maalstroom 15
8255 RN Swifterbant
0321-322038
www.majesta.nl