Open dag Tergooiziekenhuizen zaterdag 20 maart

17 maart 2010 08:00

BLARICUM/HILVERSUM - Tergooiziekenhuizen organiseert op zaterdag 20 maart een open dag op beide locaties van het ziekenhuis, aan de Rijksstraatweg 1 in Blaricum en aan de Van Riebeeckweg 212 in Hilversum. Van 10.00 tot 16.00 uur staan de deuren open voor het publiek. Ook voor werkzoekenden is de open dag een mooie gelegenheid om kennis te maken met Tergooiziekenhuizen.


Tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van het ziekenhuis. Verschillende afdelingen organiseren (interactieve) activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen de eigen ‘chirurgische vaardigheden’ worden getest in de operatiekamer of kan het ‘psychologisch functioneren’ worden onderzocht via tests bij de Medische Psychologie. Ruimten die normaal niet open zijn voor het publiek zoals de operatiekamers, ziekenhuisapotheek en het laboratorium zetten tijdens de Open Dag hun deuren open. Ook kunnen bezoekers onder meer. hun bloeddruk, longfunctie of oogboldruk laten meten en ervaren hoe het aanleggen van gips in zijn werk gaat. Voor kinderen is er een speciale kinderroute om ze spelenderwijs kennis te laten maken met Tergooiziekenhuizen.

Toekomst van Tergooi
Tijdens de open dag krijgen bezoekers ook een doorkijkje naar het toekomstplaatje van Tergooi. Op beide locaties is een presentatiewand ingericht om het publiek een sfeerimpressie te geven van het nieuwe Tergooi.
Tergooi Talent Café
Tergooiziekenhuizen is continu op zoek naar nieuw talent met lef en ambitie, dat wil meebouwen aan het nieuwe ziekenhuis. In Hilversum is er tijdens de open dag een speciaal Tergooi Talent Café met informatie over de verschillende beroepen, opleidingen en arbeidsvoorwaarden. Ook is er vrijblijvend loopbaanadvies en de mogelijkheid voor een cv-scan. Om 12.30 uur vindt een forumdiscussie plaats waar bezoekers vragen kunnen stellen aan professionals die werkzaam of in opleiding zijn bij Tergooiziekenhuizen.
www.tergooiziekenhuizen.nl