Open dag zaterdagopvang in Almere

23 september 2009 07:26

TUSSEN DE VAARTEN - Voor thuiswonende kinderen en jongeren tot ongeveer 20 jaar met een (verstandelijke) beperking is een weekend thuis soms erg lang. Daarom zou het fijn zijn als er bijvoorbeeld op zaterdag wel een passende opvang zou zijn. Om te onderzoeken of er behoefte is aan zaterdagopvang organiseert 's Heeren Loo een open dag op zaterdag 26 september.


Samen koken en eten, voetballen, knutselen, boekjes lezen, computeren, muziekactiviteiten, tv kijken, wandelen, praten in de kring, ontspannen, het kan allemaal. Naast de ontspanning en recreatie heeft de zaterdagopvang ook een gezinsondersteunende functie. Ouders hebben meer tijd om hun aandacht te geven aan andere gezinsleden of zich op andere activiteiten te richten.
's Heeren Loo organiseert op zaterdag 26 september van 10.00 tot 16.00 uur een open dag in activiteitencentrum Het Kan aan de Govert Flinckstraat 10 in Tussen de Vaarten. Tijdens deze dag is het mogelijk andere ouders en hun kinderen ontmoeten, vragen stellen en uiteraard rustig rondkijken. Koffie, limonade en iets lekkers staan klaar.