Open dag zeilschool AmorgosZeilen op het IJmeer

06 mei 2009 07:00

ALMEERDERZAND - Zeilschool Amorgos organiseert zaterdag 9 mei een open dag. Iedereen die nog nooit op een zeiljacht is geweest, mag deze dag aan boord stappen in jachthaven Marina Muiderzand aan de Marinaweg 10.


Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er gratis proeflessen in de haven. Bezoekers kunnen zelf aan het roer staan van een Amorgos-zeiljacht. Of zelfs onder begeleiding van een instructeur zeil- en havenmanoeuvres uitproberen op het IJmeer of in de Marina. Zeilpakken en reddingsvesten zijn aanwezig.
Voor iedereen die denkt aan een zeilvakantie in de Middellandse Zee of Caribbean en zich bijvoorbeeld afvraagt waar je gaat slapen, koken, douchen en eten tijdens een zeilvakantie ligt een zeiljacht ter bezichtiging aan de kade. Aan boord zal een flottielje schipper uitleg geven over hoe vakanties op zeiljachten eruit zien.
Op het kantoor van Amorgos zitten schippers en instructeurs klaar om informatie te geven over de zeilcursussen in Almere en de zeilvakanties in de Middellandse Zee en Caribbean. Degenen die een zeiljacht huren bij Amorgos hebben zaterdag de mogelijkheid om samen met ervaren zeilers hun zeilvakantie voor te bereiden.
Meer info via 036-5218210.