Open (Park)Huys op Wereldkankerdag

27 januari 2010 08:00

FILMWIJK - Donderdag 4 februari is het Wereldkankerdag, in heel de wereld de ziekte kanker in de belangstelling. In het Parkhuys in Almere is er aandacht voor de mens achter de ziekte en de naasten. Hoe ga je ermee om, waar vind je informatie, waar en hoe ontmoet je lotgenoten?


Het Parkhuys aan de Buñuellaan houdt Open Huis, zodat iedereen kan komen kennismaken met alle activiteiten die helpen om door een moeilijke tijd heen te komen, te herstellen, energie op te doen, afleiding te zoeken en tot rust komen: het kan allemaal in het Parkhuys. Een steuntje in de rug voorkomt ook problemen later zoals 'het zwarte gat', vermoeidheid en depressie. Helen geeft een betere kwaliteit van leven.
In verschillende fasen van de ziekte bestaan andere behoeften. In de fase van diagnose is er behoefte aan informatie, in de fase van behandelingen is er behoefte aan afleiding en innerlijke rust en in de herstelfase is er behoefte aan verwerking en versterking, weer op krachten komen. Ook naasten en kinderen hebben steun hard nodig !
Op de open dag zijn er rondleidingen, er is informatie en iedereen kan kennismaken met de KidsClub, Zingen-voor-leven Koor, de creaclub, mandalatekenen, 'Alleen verder' voor nabestaanden en acupunctuur. Inschrijven om mee te doen aan de jaarlijkse Modeshow kan ook.
Tevens zijn er workshops Mindfulness en Tai Chi. Het Parkhuys is open van 10.00 tot 16.00 uur.
Toegang vrij en kosteloos, meer informatie: 036-5354444 of kijk op www.parkhuysalmere.nl.