Open Podium Almere roept cultuurprijzen in het leven Roze Pioniers Speld voor Almeerse theatercultuur

14 januari 2009 08:00

ALMERE - Stichting Open Podium Almere (OPA) heeft twee cultuurprijzen in het leven geroepen: de Cultuurprijs en De Roze Pioniers Speld. De vele initiatiefnemers op cultureel gebied die de geschiedenis van Almere kent worden nu geëerd met een prijs.


In de theaterzalen én op straat treft OPA vaak Almeerders die, naast het lef om zichzelf op het podium voor een publiek te uiten, ook het lef hebben om zichzelf te zijn in het dagelijks leven. Zij komen dan ook uit voor hun geaardheid en zetten zich actief in om anderen daarbij te helpen. OPA roept de Roze Pioniers Speld in het leven met als doel om mensen of instanties, die zich actief inzetten of in hebben gezet voor de homo-emancipatie in Almere, een warm hart onder de riem te steken.
Nick Teunissen van het Open Podium Almere: "Binnen Almere is er helaas (op Gaycafé Den Enghel en M'n Ex na) nog weinig tot geen activiteit op het gebied van de homo-emancipatie en blijft de homo-scene, in vergelijking met steden als Amsterdam, vrijwel onzichtbaar. Ook ontbreken er in Almere duidelijke informatiepunten zoals het COC, waar jongeren met vragen aangaande hun seksualiteit terecht zouden kunnen. En dat alles, terwijl er in het begin van de ontwikkeling van de jonge stad, wel degelijk een COC was. Men mag dan ook wel stellen dat de homo-scene in Almere zich nog in de pioniersfase bevindt: terug in de kast?"
De winnaar van de eerste Almeerse Roze Pioniers Speld zal op theatrale wijze bekend worden gemaakt tijdens het Open Podium Almere van zaterdagavond 28 februari om 20.00 uur in de kleine zaal van Kunstencentrum De Kunstlinie. Kijk voor meer informatie op www.openpodiumalmere.nl.