Openbare les: Tijd voor Dikke Leerkrachten

26 november 2009 08:00

STAD CENTRUM - 'Tijd voor dikke leerkrachten.' Onder deze titel hield Pabo Almere afgelopen woensdag een succesvolle openbare les in Schouwburg Almere. Een paar honderd geïnteresseerden luisterden naar dr. Ron Oostdam, sinds een jaar als lector verbonden aan Pabo Almere.


In zijn les gaf Oostdam enkele 'voedingsadviezen' voor het onderwijs: houd leerkrachten op gewicht, en voorzie het onderwijs van voedingssupplementen als kennis en onderzoek. Met deze ingrediënten kan maatwerk worden geleverd. Dat essentieel is voor goed onderwijs
Francis Meester, directeur van Pabo Almere, is zeer te spreken over de openbare les. "Iedere leerling brengt andere onderwijsbehoeften mee; iedere leerling kent andere ontwikkelingskansen. Daar is niet altijd oog voor geweest in het basisonderwijs, maar inmiddels komen we er met elkaar wel achter hoe belangrijk het is om leerlingen op verschillende manieren te onderwijzen en te begeleiden. Maatwerk biedt veel meer gelijke kansen voor ongelijke leerlingen."
Meester noemt het 'bijzonder' dat de Pabo Almere een lector in dienst heeft, vergelijkbaar met een hoogleraar binnen het Hbo.
Meester kijkt tevreden naar haar eigen organisatie. "We hebben een groeiend aantal studenten, en komen als een van de beste pabo's in Nederland uit het officiële accreditatie-onderzoek. Met de groei van Almere zal ook het aantal basisscholen verder toenemen. Belangrijk voor Flevoland is de komende ontwikkeling van hoger onderwijs."