Opera The Gondoliers in Schouwburg Almere

19 november 2008 08:00

ALMERE - Het Almeerse Opera en Operette Gezelschap speelt op zondagmiddag 7 december de opera The Gondoliers in Schouwburg Almere. Het gezelschap krijgt ondersteuning van leden van de Nieuwstad Operette. Het is een uitvoering met koor, ballet, orkest en solisten.


Bij de première in Londen op 7 december 1889 was 'The Gondoliers, or The King of Barataria' een enorme hit. Dat is logisch, want plot, muziek en setting werken behoorlijk aanstekelijk. Het verhaal gaat over een vermeende en verdwenen koningszoon, een berooide hertogelijke familie, twee onweerstaanbare gondoliers, hun minstens zo onweerstaanbare vrouwen, een verboden liefde, verrassende plotwendingen, een Spaanse inquisiteur, marteling, kommer, kwel, een koninkrijk genaamd Barataria en een irritante trommelaar.
Wie benieuwd is hoe deze hele 'bende' toch nog een happy end krijgt, kan op zondag 7 december, op de kop af 119 jaar na de première, komen kijken in Schouwburg Almere. Het gaat om een matinee, dus de aanvang is 14.00 uur 's middags. De regie is in handen van Niels van der Schaaff, dirigent is Hans C. Janssen.
Kaarten kosten 22,50 euro. Houders van 65-plus pas of CJP krijgen 2,50 euro korting. Kaarten te koop aan de kassa, of in de voorverkoop via Marianne van Dolen, 036-5347220.