Operette Almeers Opera en Operette Gezelschap is vermakelijk avontuur

29 oktober 2009 08:00

STAD CENTRUM - Het Almeers Opera en Operette Gezelschap (AO&OG) vult de Schouwburg van Almere twee keer met de operette 'Der Bettelstudent', op zaterdag 14 en zondag 15 november.


De productie maakt inmiddels vast deel uit van de theateragenda van de schouwburg. Het AO&OG is al vanaf januari bezig met repeteren voor deze uitvoering onder leiding van dirigent Hans C. Janssen. De hele productie wordt in eigen beheer uitgevoerd. Zo worden de decors, op aanwijzingen van regisseur Niels van der Schaaff, gemaakt door vrijwilligers met professionele ervaring.

Boeketreeks

De verhaallijn van 'Der Bettelstudent' is flinterdun. Het is een vermakelijk boeketreeks-avontuur. Het draait om liefde, geld en jaloezie en aan het einde komt alles weer goed, omlijst met onvergetelijke melodieën . Deze operette van Carl Millöcker is in 1882 voor het eerst uitgevoerd en speelt zich af in het Poolse Krakau van 1704. Enkele bekende melodieën uit deze operette zijn 'Ich hab' sie ja nur auf die Schulter geküsst' en 'Ich hab' kein Geld, bin vogelfrei'. 'Der Bettelstudent' hoort sinds jaar en dag tot de meest populaire operettes.
Kaarten voor de operette kunnen besteld worden via de website www.stichtingcolcanto.nl of via 036-5347220 of 036-5372963. Stichting Col Canto heeft zich ten doel gesteld de zangkunst in Almere verder te ontwikkelen.