Opfrisbeurt Mazda CX-3

09 februari 2021 00:00

ALMERE - Mazda heeft de CX-3 een opfrisbeurt gegeven. Het bestverkochte model van het merk in ons land staat vanaf januari in de showrooms voor prijzen die beginnen bij 30.990 euro.

Alle versies van de CX-3 zijn voorzien van het mild hybrid systeem en dat zorgt voor een lagere CO2-uitstoot, terwijl het vermogen en koppel van de e-Skyactiv X motor zijn verhoogd. Het vermogen steeg met 6 pk naar 137 kW/186 pk en het koppel met 15 Nm naar 240 Nm.

Voor modeljaar 2021 zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Vanaf nu zijn het donkerblauwe dashboard, de donkerblauwe kunstleren afwerking op de middenarmsteun en de deurbekleding uitgevoerd in zwart. Dat geldt ook voor de Comfort, tenzij de klant kiest voor het optionele leren interieur. Dan worden de genoemde delen uitgevoerd in donkerbruin.

De elektrische achterklep komt te vervallen bij de Comfort en is vanaf nu alleen op de Luxury beschikbaar. De optiepakketten, zowel Bose audio als het leren interieur, blijven leverbaar. De Luxury blijft ongewijzigd en dat betekent standaard de donkerbruine afwerking in het interieur en de elektrische achterklep. De combinatie van het (optionele) schuifdak met het i-Activsense pakket komt te vervallen, beide opties zijn nu los van elkaar te bestellen.

Prijzen

De CX-3 modeljaar 2021 is te koop vanaf 30.990 euro. Door de verlaging van de CO2-uitstoot blijft de geringe meerprijs van de Comfort e-Skyactiv X ten opzichte van de Comfort e-Skyactiv G, inclusief 18 inch lichtmetalen velgen, ongewijzigd en wel 1.250 euro. De e-Skyactiv X motor is beschikbaar vanaf 34.240 euro voor de Comfort met handgeschakelde zesversnellingsbak en 2WD.

De CX-3 is ook beschikbaar met vierwielaandrijving, maar uitsluitend als Luxury in combinatie met een schuifdak en i-Activsense pakket.

Bij alle CX-3 versies kan de klant kiezen tussen een handgeschakeld zes-bak of een zestraps automaat. De dieselmotor is niet meer leverbaar en zal bij modeljaar 2021 ook niet terugkeren.