Opnieuw een ‘stille schreeuw’ in stadshart

14 september 2011 05:00

STAD CENTRUM - De Almeerder Jos Rosier organiseert zaterdag 17 september van 13.00 tot 13.15 uur voor de tweede keer een silent scream. De eerste, begin juli, had als doel aandacht vragen voor cultuurbezuinigingen. Deze nieuwe stille actie, ‘UP CLOSE!’ heeft als thema’s ‘contact’ en ‘verbinding’ en wordt gehouden op het Forum.


Gedurende vijftien minuten geeft iedereen op eigen wijze een invulling aan de thema’s. Jos: “Zo tonen we onze verbondenheid en laten we zien hoe we contact kunnen maken met elkaar. Tegelijkertijd gaan onze gedachten uit naar hen die het zonder die verbondenheid en zonder dat contact moeten doen.”
Over de eerste silent scream werd dagen later nog gesproken. “Niet alleen door de deelnemers, maar ook door mensen die het gezien hadden of erover gelezen hadden. Zo heeft het denk ik een beetje bewustwording en aandacht opgeleverd.”

Gedachten

In vergelijking met de eerste actie is deze silent scream minder politiek. “Door iedere deelnemer op eigen manier de thema's te laten invullen, blijft het een spel van variatie en vrijheid. Op onze manier laten wij 'aan de wereld' zien hoe wij de twee thema's vormgeven. En het belangrijkste: we sturen onze gedachten naar de mensen, waar ook ter wereld, die het zonder verbondenheid en contact moeten doen. Ouderen en zieken die nooit bezoek krijgen, familieleden die elkaar niet meer zien, partners die niet meer met elkaar communiceren of kinderen zonder ouders.”
Jos hoopt vooral dat de deelnemers en de mensen die blijven kijken plezier hebben of contact met elkaar maken. “En misschien dat er iets bij de mensen blijft hangen zodat ze in hun eigen omgeving nieuwe contacten en verbindingen kunnen aanhalen.”
Meedoen? Stuur een mailtje naar art@itsmore.nl.