Opnieuw loopbaanoriëntatieMobiliteitscentrum helpt werknemers aan werk

13 september 2009 06:36

ALMERE - Het mobiliteitscentrum van het UWV Werkbedrijf in Alliance Healthcare helpt werknemers van het reorganiserende bedrijf aan werk. Per 1 december sluit het farmaceutische groothandel en distributiecentrum de vestiging op bedrijventerrein Sallandsekant en het streven is om voor die tijd zoveel mogelijk van de 120 werknemers aan een andere baan te hebben.


Bij de reorganisatie is het UWV Werkbedrijf al vroeg in het traject betrokken. In een apart hiervoor ingerichte ruimte heeft UWV vacatures opgehangen en zijn iedere dinsdag en vrijdag mensen aanwezig om werknemers te helpen bij het vinden van een vacature en advies te geven bij solliciteren.
Daarnaast gaat het bedrijf zelf actief op zoek naar werk. “We boren ook onze eigen contacten aan los, van het UWV”, zegt HR-manager Babs Haag-Graven. “Want er zijn nu veel mensen die in dezelfde vijver vissen. In ieder geval zijn we in een vroeg stadium begonnen en willen iedereen zoveel mogelijk van werk naar werk helpen.” De HR-manager helpt werknemers zelfs bij het solliciteren door proefgesprekken te houden. “Er zijn werknemers van bijvoorbeeld de telefonische verkoop of het magazijn die nooit eerder in hun leven gesolliciteerd hebben. In de huidige arbeidsmarkt is het zo dat ze zich die vaardigheden echt eigen moeten maken.” Het personeel van Alliance mag dit allemaal onder werktijd doen. “En met het UWV hier in het pand verlaag je de drempel enorm.”

Betrouwbaar personeel
Eva Piscaer, intercedente van Uitzendbureau Randstad is eveneens betrokken bij het personeel van Alliance. Ze zit in het mobiliteitscentrum. “Randstad heeft ervaring met mobiliteitscentra zowel bij bedrijven ‘in house’ als in samenwerking met het UWV Werkbedrijf. Bij Alliance zitten we meteen op de plek waar je goede mensen vindt. Het personeel werkt hier lang en is betrouwbaar. Het zijn loyale werknemers die een goede referentie meekrijgen en daardoor sneller bij andere bedrijven geplaatst kunnen worden.”
Of het mobiliteitscentrum een succes is, moet nog blijken. “Het blijft op vrijwillige basis natuurlijk en het personeel van Alliance hoeft zich niet per sé ergens in te schrijven”, zegt Luuk Wegman van het UWV Werkbedrijf. “Maar het gaat in een ongedwongen sfeer en er is geen drempel voor mensen om even binnen te lopen.”
De 49-jarige werkneemster Margie Pickhard, die al achttien jaar werkzaam is op de administratie van Alliance, heeft zich in ieder geval al ingeschreven bij UWV en Randstad. “Ik heb nog even de tijd om een andere baan te vinden. Maar het geeft me wel de mogelijkheid om eens te kijken naar iets heel anders.”
Meer informatie bij Henk Verhage of Luuk Wegman via 036-7507575. Of per mail: luuk.wegman@uwv.nl of henk.verhage@uwv.nl.