Opnieuw prijs voor Almeerse film

03 maart 2021 16:15

ALMERE – De jonge Almeerse filmmaakster Amy Homberg is opnieuw internationaal in de prijzen gevallen met haar film 'Student for Pay'.

Zij won de Award voor Best Leading Actress bij het Uruvatti International Filmfestival. Daarnaast stond Student for Pay daar op de nominatie voor de Beste Filmposter. Bij de Sweden Film Awards was de Almeerse ook genomineerd voor Best Leading Actress, maar daar bleef het bij. De nominatie vindt ze echter al een hele eer.
Amy maakt al sinds 2015 haar eigen films, vooral vanuit haar passie voor acteren. Student for Pay is haar grootste productie tot nu toe. De film is hoofdzakelijk in Almere opgenomen en gaat over een meisje dat wordt gepest en buiten de groep de valt. Zij gaat geld verdienen als webcamgirl, maar ze raakt zichzelf steeds meer kwijt en raakt verstrikt in een wereld van leugens.

Eind vorig jaar won Student for Pay ook al de Honor Award op het Andromeda Film Festival in Istanbul en de de award voor Best Comic Feature op het Dreamachine International Filmfestival in LA. Bekijk de promo op YouTube.

Amy Homberg in haar eigen film Student for Pay. (Foto: aangeleverd)