Optredens van Peter Beets, Margriet Sjoerdsma, Divertido en Wicked Jazz SoundsJazz below the Sea op vier

18 maart 2009 08:00

STAD CENTRUM - Jazz below the Sea Almere vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 juni. Op vier podia in het stadshart is er van 14.00 uur tot 24.00 uur een gevarieerd aanbod aan jazzmuziek. De afsluitende act van het festival, Wicked Jazz Sounds, is een absolute aanrader voor jong en oud.


Toonaangevende namen zoals Peter Beets, talent Margriet Sjoerdsma, Rita Reys, de Wicked Jazz Sounds en Divertido geven optredens op één van de vier podia in het stadshart op de Grote Markt, Belfort, de Brouwerstraat en het Forum. Om 14.00 uur opent burgemeester Annemarie Jorritsma het festival.
Het festival komt tot stand in samenwerking met Almere City Marketing, vele Almeerse ondernemers, de gemeente Almere en tal van vrijwilligers.

Almere en jazz

Met een nieuw bestuur is onder de inspirerende leiding van voorzitter Franc Heijke een programma tot stand gebracht dat zich niet alleen beperkt tot het festival op 20 juni, maar dat het hele jaar door live jazz naar Almere brengt. Het bestuur heeft een aantal uitgangspunten en ambities vastgesteld, waarmee de stichting de komende jaren de combinatie van Almere en jazz op de kaart zet.
Jazz below the Sea Deze Week

Onder de noemer Jazz below the Sea Deze Week vinden er wekelijks, veelal op vrijdagavond of zondagmiddag, diverse optredens plaats in Almeerse horeca. ANNO, Lido, Wow Under en Voor Pampus zijn dan het toneel voor live jazzmuziek. De aankondigingen hiervoor staan op www.jazzbelowthesea.nl.