Opvoedvragen worden beantwoord in het Mamacafé

09 november 2011 06:00

POORT – In Het Klokhuis vindt donderdag 17 november om 9.30 uur weer een Mamacafé plaats. Dit maal komt Monique Nachbar, opvoedadviseur bij het OKé-punt, vragen beantwoorden die veel ouders hebben over de ontwikkeling van hun kind en hoe je hier als ouder op kunt reageren.


Het Mamacafé wordt tweewekelijks gehouden in het Klokhuis in Almere Poort en is bestemd voor (aanstaande) moeders in Almere Poort en omgeving. Het initiatief voor het Mamacafé komt van de medewerkers van gezondheidscentrum Vizier. Elke bijeenkomst wordt iets verteld over onderwerpen die raken aan het ouderschap en zwanger zijn, zoals bijvoorbeeld: vragen over borstvoeding, de gezondheid van het kind, het huilgedrag en motoriek van de baby. Alles komt aan de orde. En daarnaast vergroten de kersverse mama’s meteen hun sociale netwerk. Deskundigen die aanwezig zijn, zijn bijvoorbeeld een verloskundige, een huisarts, een psycholoog, een medewerker van het consultatiebureau, een kinderarts en een lactatiekundige.
Meer informatie over het Mamacafé is te vinden op: www.zorggroep-almere.nl/mamacafe. Hier staan ook alle data dat het Mamacafé gehouden wordt.
Het Klokhuis is te vinden aan Dettifosspad 7.