Organisatie Almeriade heel tevreden

24 juni 2009 07:00

STAD CENTRUM - "We zijn heel tevreden over hoe de eerste editie van de Almeriade is verlopen", vertelt mede-organisator Edo van Tienen. Tijdens de Almeriade vonden gedurende een aantal weekenden in verschillende stadsdelen diverse activiteiten plaats, zoals cake bakken, zingen, badmintonnen en voetballen.


"We wilden verschillende groepen tot elkaar brengen", vertelt Van Tienen. "En dat is gelukt. De deelnemers vonden het heel leuk." De organisatie was in handen van vrijwilligers. "En dus niet van een professionele partij. Maar van de burgers zèlf. We kregen op 1 april pas het geld van de gemeente binnen om in de stadsdelen aan de slag te gaan met de Almeriade. Op 2 mei stonden we er maar mooi, in Haven, dus ik ben best trots." Wel hoopt Van Tienen dat het volgend jaar eerder duidelijk wordt of ze subsidie krijgen voor de activiteiten. "Dan kunnen we het nog beter voorbereiden."

Re-Play

Op de finaledag van de Almeriade traden onder andere de jongens van Re-Play op. Helaas was er geen badminton vanwege de harde wind. Stichting de Opkikker stond met een stand op het Stationsplein, evenals Blend-it. "Een hele interessante club van actieve jongeren. Blend-it wil jongeren en hun buurt laten mixen zodat ze elkaar en hun achtergronden leren kennen." Almeerders die willen weten hoe de Almeriade er volgend jaar uit komt te zien, kunnen op de site www.almeriade.nl de laatste ontwikkelingen.