Oud-wethouder Soetekouw 'beste bestuurder 2019'

20 februari 2021 12:00

ALMERE - Oud-wethouder Jerzy Soetekouw (PvdA) is door het blad Binnenlands Bestuur uitgroepen tot 'beste bestuurder van Flevoland in 2019'. De onderscheiding is opvallend omdat Soetekouw in november van dat jaar opstapte nadat de coalitiepartijen het vertrouwen in de PvdA hadden opgezegd en Soetekouw moest opstappen.

'Hoewel ik in november 2019 vroegtijdig afscheid moest nemen van mijn rol als wethouder voor de Gemeente Almere - wat ik nog altijd ongelooflijk jammer vind - is dit een aandenken dat ik voor altijd zal koesteren', laat Soetekouw via Facebook weten. 'En een hele grote verrassing, omdat ik hier zelf nog niet eerder van op de hoogte was gebracht.'
Door Binnenlands Bestuur werd Soetekouw niet alleen gekozen tot beste bestuurder van Flevoland maar ook tot de 50 beste van heel Nederland. 'Wethouder Soetekouw wordt geroemd om zijn daadkracht en standvastigheid. Zijn toegankelijkheid en betrokkenheid maken hem tot een uitstekende vertegenwoordiger van Almere. De trots voor zijn stad straalt hij overal in uit. Hij wordt geprezen om zijn oplossingsgerichtheid voor inwoners die maatwerk vragen.', valt in verklaring te lezen.
Soetekouw was zeer geëmotioneerd toen hij het Almeerse politieke toneel moest verlaten. Deze oorkonde kan dan ook als steun in de rug worden gezien. Inmiddels is Soetekouw directeur van vrijwilligerscentrale VMCA en staat hij voor de PvdA op plek 36 voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart.