Oude raadsleden wijken voor nieuwe

17 maart 2010 08:00

STAD CENTRUM - De politieke aardverschuiving in Almere na de verkiezingen van vorige week was vorige week goed merkbaar op het stadhuis. De oude raadsleden namen dinsdag afscheid, terwijl burgemeester Annemarie Jorritsma donderdag de nieuwe raadsleden installeerde.


De verkiezingsoverwinning van de PVV heeft flink de bezem gehaald door het stadhuis. Dinsdag kreeg de oude garde een feestelijk afscheid op het stadhuis. Daarbij vloeiden de nodige tranen. Ervaren politici als Bob Fonhof en Cor Pot keren niet in de raad terug. Maar ook werd gefeest en gedanst op de muziek van de band van inmiddels ex-raadslid Ron Lausberg van de Almere Partij.
Donderdag kwam de nieuwe raad bijeen. Burgemeester Annemarie Jorritsma installeerde de 39 raadsleden, waaronder de negen nieuwe gezichten van de PVV. Na het afnemen van de eed of belofte door de burgemeester gaan zijn nu aan de slag als volksvertegenwoordigers.
Na de installatie van de raad lazen de partijen verklaringen voor. Daarna was er gelegenheid om de nieuwe raadsleden te feliciteren.