Ouderen Buitenhaeghe maken rondvaart in Amsterdam

18 juli 2012 05:00

BUITEN CENTRUM – Met de 4.500 euro die de dames van tennisvereniging ATC Buiten op 5 juni hebben opgehaald met de Ladies Day, zijn de ouderen van zorgcentrum Buitenhaeghe vorige week op stap gegaan. Woensdag werden de bewoners die nog goed ter been zijn én oorspronkelijk uit Amsterdam komen, opgehaald met een limousine. Voor een dagje Amsterdam.


Vroeg in de ochtend stond er een grote limousine van Elite Executive voor de deur van het zorgcentrum die de ouderen naar Amsterdam bracht. Daar maakten ze een rondrit door Amsterdam om vervolgens een rondvaart te maken door de grachten van hun voormalige woonplaats.
De meeste ouderen komen uit de Jordaan en zijn er al jaren niet meer geweest. Een bewoonster: “Ik ben al twintig jaar niet weggeweest, natuurlijk vind ik het leuk om nu op stap te gaan.” De limousine naar Amsterdam was nog even wennen: “Dat is voor filmsterren.” De ouderen hadden de dag van hun leven.

Poppen aankleden

Margriet Onrust van ATC Buiten: “Van het geld van de Ladies Day heb ik naast dit dagje weg ook vijf reborn-poppen gekocht. Het is heel ontroerend om te zien hoe ze daarmee omgaan want in plaats van de hele dag slapen en niets doen, zijn ze nu constant met die babypoppen bezig. Aankleden, haartjes borstelen, ze vinden het prachtig. Ook hebben ze een nieuwe muziekkamer gekregen en hebben we van het opgehaalde geld een mooi kunstbloemstuk, een ouderwetse klok, nieuw servies, een frituurpan en een warmhoud-rechaud gekocht. Dit zijn allemaal nuttige spullen. In september gaan we nog een leuke dag organiseren in Buitenhaeghe met optredens van artiesten en de ouderen verwend worden.”