Ouderen genieten van kerstmaaltijd

24 december 2008 08:00

ALMERE - Ruim twintig ouderen hebben dinsdag 16 december dankbaar gebruik gemaakt van een gratis kerstdiner dat hen werd aangeboden door de Lions Club Almere.
Via Zorggroep Almere werden de ouderen geselecteerd voor dit etentje. Het gaat om alleenstaande ouderen die gebruik maken van de Thuiszorg. Leden van de Lions Club brachten de ouderen belangeloos naar entertainmentcenter DooWorld waar ze werden getrakteerd op een heerlijk kerstdiner. Via relaties kon de Lions Club de eters trakteren op hertenbiefstuk, dus was er echt sprake van een chique kerstdiner.
"Het gaat om mensen voor wie deze feestdagen best moeilijk zijn. Zij verdienen het om eens verwend te worden", aldus één van de leden van de serviceclub.
Het werd voor de ouderen een fantastische avond. De gasten waren erg te spreken over het diner en de bediening door het personeel van DooWorld. Ook de Zorggroep Almere was blij met het initiatief van de Lions Club.

Sinterklaasactie

Een dag later maakte de Lions Club ook directeur Leonie Groosman van het Parkhuys blij met een cheque, naar aanleiding van de Sint Nicolaasactie. Tijdens een feestelijke bijeenkomst kreeg het Parkhuys een cheque aangeboden van 4000 euro. Dat bedrag ligt vier keer hoger dan vorig jaar. Dat was dermate bijzonder dat Sint Nicolaas hoogst persoonlijk uit Spanje was teruggekeerd om de cheque te kunnen overhandigen.
Het Parkhuys is een psychosociaal inloop- en begeleidingscentrum voor patiënten met een ernstige ziekte en direct betrokkenen.
(Foto's: Fred Rotgans)