Ouderen in de watten

23 november 2011 06:00

HAVEN CENTRUM – Leerlingen van scholengemeenschap De Meergronden aan de Marktgracht 65 hebben woensdag 9 november een verwendag gehouden voor ouderen van zorgcentrum De Overloop aan de Boogstraat 1. De bewoners werden letterlijk en figuurlijk in de watten gelegd tijdens een manicure, opmaken en het verzorgen van het haar.


De leerlingen kwamen van de afdeling Zorg en Welzijn. In voorgaande jaren gingen er een aantal bewoners een hele dag naar De Meergronden, dit jaar was voor het eerst dat er ook leerlingen naar De Overloop toe gingen.
De dag begon zowel op school als in het zorgcentrum om 10.00 uur met koffie en gebak. Om 10.30 uur startten de leerlingen met handverzorging, haarverzorging en gezichtverzorging. Naast de uiterlijke verzorging werden er mooie sieraden gemaakt die de dames vol trots droegen. Tot slot was er rond het middaguur een heerlijke lunch, waarbij de ouderen door de leerlingen bediend werden. Hierna brachten de leerlingen de dames netjes terug en kon iedereen terugkijken op een zeer geslaagde ouderenverwendag.
Na de lunch kwamen alle leerlingen, docenten en Marielle van stichting De Schoor naar De Overloop om gezamenlijk de dag af te sluiten. Er was livemuziek en een aantal leerlingen zongen nog een lied voor de ouderen, dit alles onder het genot van advocaat met slagroom en een lekker hapje.
“Samengevat was het een zeer geslaagde dag voor iedereen. We hopen het volgend jaar natuurlijk weer waar te maken”, aldus Els de Neef, dagbestedingscoach bij De Overloop.