OVC-mentor Jos van Hoef kandidaat 'mentor van het jaar'

17 maart 2010 08:00

BOUWMEESTERBUURT - OVC-mentor en aardrijkskundedocent Jos van Hoef staat komende donderdag in de grote landelijke finale van de Prima Mentorverkiezing. Samen met veertien andere mentoren is hij in de race om de felbegeerde landelijke titel 'Mentor van het jaar 2010'.


In het voortgezet onderwijs speelt de mentor een belangrijke rol. Hij of zij is de spil van de begeleiding, schakel tussen leerling en school, tussen leerling en leerling, tussen ouders en kind, tussen het heden en de toekomst van een leerling. Tijd voor waardering en erkenning en daarom organiseert het platform voor alle professionals in het onderwijs Prima deze Mentorverkiezing. Op 18 maart wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Almeerse Studio Cé de Prima Mentor gekozen. Presentator Filemon Wesselink, bekend van BNN, zal de verkiezing in goede banen leiden. Prima is het platform voor alle professionals uit het onderwijs.
Prima heeft vijftien mentoren genomineerd. Zij moesten enkele aanvullende vragen invullen. Een deskundige jury zal zich over de antwoorden buigen en op basis hiervan een top 3 samenstellen. Maar wie er in de top 3 zitten dat wordt pas bekend gemaakt op 18 maart, tijdens de finale van de Prima Mentorverkiezing. Ook de nummers twee en drie gaan niet met lege handen naar huis. Er zijn mooie prijzen voor de winnende mentoren en hun klas.