Overdag schuifelend over terrein, muziekprogramma valt in waterEvenaar Festival trekt 20.000 bezoekers

04 juni 2010 13:25

BUITEN CENTRUM - De vierde editie van het Evenaar Festival is bijzonder goed verlopen. De verschillende pleinen als UK Kidsplein, het Ymere Kunstplein, het ouderenplein en het Fitplein trokken 20.000 bezoekers.


In de vroege avond begon het te regenen, waardoor het muziekprogramma letterlijk in het water viel. Ondanks de neerslag kwamen nog honderden belangstellenden op de artiesten Jochem van Gelder, Dewi, Jamai, Milton en Berget Lewis af. Het Globeplein kon vanwege werkzaamheden niet gebruikt worden. Dus de verschillende onderdelen waren op de Brasiliaplaats neergezet. Dat zorgde ervoor dat bezoekers gemakkelijk van thema naar thema liepen.
Nieuw dit jaar was de ochtendwandeling naar Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders. Ook deze wandeling viel in de smaak. Later op de dag werd de finale van de Granny Awards gehouden met de heer Visser met zijn levenslied 'Mooi Amsterdam' als winnaar.
Verder waren er veel workshops, clinics en de Evenaarmarkt. Ook kon er worden genoten van aanstormend talent dat was samengesteld door Stichting Twisted.
Ook kon er kosteloos worden kennisgemaakt met verschillende sporten als schermen, basketbal, beachvolleybal en kon er worden geklommen in de tien meter hoge klimwand van de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging. Sportcentrum De Mix verzorgde dans/aerobicslessen op het podium en daarnaast konden 55-plussers een fittest doen. De jeugd kon zich uitleven met voetbal of streethockeytoernooi van Talent In Opleiding.
(Foto's: Fred Rotgans)