Overgewichtbehandeling NMI nu ook vergoed door AGIS

04 maart 2009 08:00

TUSSEN DE VAARTEN - Het Nederlands Medisch Interventiecentrum (NMI) in Tussen de Vaarten-Zuid is gespecialiseerd in het medisch begeleid afvallen. Verzekeraar AGIS vergoedt consulten tot een bedrag van 150 euro, afhankelijk van de polis.


NMI maakt gebruik van het bekende BIAmed-programma. Een apparaat meet de hoeveelheid vet, water en spiermassa tijdens het begeleid afvallen. Tijdens het BIAmed-programma wordt tijdelijk gebruik gemaakt van speciaal voor BIAmed ontwikkelde maaltijdvervangers die de deelnemer twee keer per dag gebruikt in combinatie met één koolhydraatrijke maaltijd.
De begeleiding wordt gedaan door een lifestyle/voedingsconsulente in samenwerking met een arts en verpleegkundige. Het resultaat is erg goed: gemiddeld tien procent gewichtsverlies in twaalf weken!
AGIS vergoed de consulten tot een maximum van 150 euro, afhankelijk van de polis.
Voor patiënten met diabetes (suikerziekte) die bij AGIS aanvullend zijn verzekerd, bestaat een vergoeding van vijftig procent. Deze regeling geldt ook voor patiënten die op de wachtlijst staan voor een knie- of heupprothese en bij AGIS aanvullend zijn verzekerd.
Meer informatie: www.interventiecentrum.nl of bel op maandag, woensdag of vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur 036-5371440 voor een afspraak.