Owen neemt Michael-Wing-System in gebruik

04 mei 2011 05:00

CENTRUM STAD - De afdeling Kindergeneeskunde van het Flevoziekenhuis kreeg afgelopen woensdag acht laptops uitgereikt van de Stichting Michael-Wings. De 4-jarige Owen Laponder is het eerste patiëntje dat een laptop in gebruik mocht nemen.


Owen kreeg de laptop uitgereikt door de ambassadeurs van de stichting Dr. Janneke Schermers (voormalig tweede kamer lid CDA), Wolter Kroes (zanger) en Koen Verweij (schaatser).
Het Michael-Wing-system stelt zieke kinderen, die voor behandeling zijn opgenomen zijn in een ziekenhuis, in staat contact te houden met hun vrienden, familieleden, klasgenoten en lotgenoten, door internet aan bed aan te bieden aan kinderafdelingen van ziekenhuizen en zorgcentra in Nederland. Het systeem is ontstaan naar een idee van Michael Kenniphaas die in 2005 is overleden aan acute lymfatische leukemie.
Het Flevoziekenhuis is het elfde ziekenhuis in Nederland dat wordt uitgerust met het Michael-Wing-System. Peter Pels, woordvoerder van het Flevoziekenhuis: “We zijn erg blij met dit systeem. Kinderen die lang in het ziekenhuis moeten verblijven zijn voor een groot deel afhankelijk van het gebruik van internet voor het contact met bijvoorbeeld vriendjes of het maken en verzenden van huiswerk. De kinderafdeling is de eerste verpleegafdeling van het ziekenhuis waar draadloos internet beschikbaar wordt. Op dit moment is dit alleen beschikbaar in de centrale hal van het ziekenhuis. We werken er aan om dit op meer afdelingen mogelijk te maken.”
De 4-jarige Owen Laponder heeft leukemie. Als gevolg van de medicatie heeft hij een zeldzame complicatie gekregen. De stichting Owen uit Almere zamelt geld in, zodat de familie Laponder voor een ingewikkelde stembandoperatie naar het buitenland kan. Hij verblijft voor behandeling regelmatig op de afdeling Kindergeneeskunde van het Flevoziekenhuis.