PAC reageert op commotie rond hostel Blekerstraat"Bewonersplatform is geen actieclub"

08 april 2009 07:00

STAD CENTRUM - Het Platform Almere Centrum wil geen standpunt innemen als het gaat om de komst van het hostel aan de Blekerstraat. Het hostel, een opvangcentrum voor verslaafden, zou volgens de laatste voorstellen van de gemeente midden in het stadshart moeten komen. "We stellen wel randvoorwaarden", zegt Ton van den Berg, voorzitter van het bewonersplatform.


"Het Platform Almere Centrum zet zich in voor de aanpak vandalisme, sociale veiligheid, verkeersveiligheid, milieu en bereikbaarheid voor bewoners van het stadscentrum", zegt voorzitter Van den Berg. "Maar we gaan niet als actieclub functioneren." Het bewonersplatform voert wel gesprekken met de gemeente over veiligheid. "We zullen zeker de randvoorwaarden bespreken voor de komst van het hostel. Maar we nemen geen standpunt in. We zijn dus niet voor of tegen de komst van het hostel."
Het platform wil vooral aandacht besteden aan de gezamenlijke belangen van de ruim 3.000 bewoners van het stadscentrum. Van den Berg: "Dat zijn huurders en eigenaren van appartementen. Want hier komt uitsluitend bewoning in gestapelde bouw voor, in gebouwen van vier- tot meer dan twintig hoog. Dat vraagt dus om een andere insteek dan een wijk of buurt met voornamelijk rijtjeshuizen of vrijstaande huizen."

Schoon, heel, veilig

Het PAC roept daarom bewoners uit het stadshart op om mee te komen denken over hun eigen wijk. "We willen voor de hele wijk wat betekenen, dus niet voor één specifieke straat. Nogmaals, we zijn geen actiegroep, maar praten wel met de gemeente, de wijkagent, De Schoor, woningcorporaties, particuliere verhuurders en verenigingen van eigenaren." Het motto 'schoon, heel en veilig' spreekt de voorzitter erg aan. "Een apart werkgroepje binnen ons platform houdt zich daarmee bezig." Een ander werkgroepje houdt zich bezig met verkeersveiligheid. "De Krakeling, de parkeergelegenheden in het stadshart en de rotondes van het ziekenhuis hebben daarbij onze aandacht."
Bewoners die zich willen aanmelden voor een van de werkgroepjes kunnen dat doen via:
info.pac.2009@gmail.com. Ook voor de website zoekt het PAC nog een vrijwilliger.