Pakjesboot 12 volgeladen met cadeausDrukbezochte intocht van sinterklaas in Haven

19 november 2008 08:00

ALMERE - Meer dan 50.000 kinderen en ouders kwamen op zaterdag 15 november kijken naar de intocht van Sint Nicolaas in Almere Haven. Samen met zijn pieten kwam hij in de middag aan in Pakjesboot 12. De NPS-omroep deed rechtstreeks verslag van de aankomst in een speciale aflevering van Het Sinterklaasjournaal.


Al vroeg stonden kinderen achter de dranghekken te wachten. Door een gevuld voorprogramma ging het wachten snel voorbij. Almeerse kinderen lieten zien wat ze konden in dans en zang op het podium in de Havenkom.
Het leek even helemaal mis te gaan toen Pakjesboot 12 vast kwam te zitten en niet meer verder kon. Gelukkig konden Almeerse scouts ballonnen aan de boot binden zodat de stoomboot toch kon aanmeren.
Burgemeester Annemarie Jorritsma heeft de goedheiligman en alle pieten warm welkom geheten. Daarna klom sinterklaas op zijn schimmel Amerigo en maakte een rondrit door het centrum van Almere Haven.
Reageer ook op de stelling: 'De intocht van sinterklaas was één grote marketingstunt' via www.almeredezeweek.nl of mail naar redactie@almeredezeweek.nl.

FOTO-ONDERSCHRIFTEN

(1) Pakjesboot 12 is veilig en wel aangemeerd in Almere Haven. (Foto: Coco Rotgans)
(2) Burgemeester Annemarie Jorritsma ontving Sint Nicolaas aan de kade. De sint noemde de burgemeester "top". (Foto: Fred Rotgans)
(3) Sinterklaas zwaait naar alle kinderen langs de route. (Foto: Fred Rotgans)
(4) Sinterklaas op paard Amerigo en de hoofdpiet. (Foto: Fred Rotgans)
(5) Het logo van Almere was te lezen op de rode ballonnen die ervoor zorgden dat Pakjesboot 12 de haven van Almere binnen kon komen. (Foto: Coco Rotgans)