Advertorial

Panattoni Nederland start ontwikkeling distributiecentrum Stichtsekant

12 januari 2021 10:00

STICHTSE KANT - Panattoni Nederland, onderdeel van Panattoni Europe, start met de ontwikkeling van een ultra modern logistiek distributiecentrum in Almere. De nieuwe ontwikkeling van 23.423 m2 bestaat uit een hal van 19.666 m2, 2.161 m2 kantoor en 1.596 m2 mezzanine. Er worden 22 loading docks en vijf overheaddeuren gerealiseerd met 251 parkeerplaatsen op eigen terrein.

De oplevering van het distributiecentrum is gepland in het eerste kwartaal 2022 en het is beschikbaar voor de verhuur. De opzet is flexibel, waardoor ook deelverhuur mogelijk is vanaf 4.479 m2. Het nieuwe en ultramoderne distributiecentrum wordt geheel naar de BREEAM Very Good standaard gebouwd. Distributiecentrum Almere komt op bedrijventerrein Stichtsekant, 30 kilometer van Amsterdam en Utrecht. Daarnaast zijn binnen een straal van dertig minuten rijden, vier miljoen mensen bereikbaar. De ligging is ideaal met de aansluitingen op de A27 en A6/A1 op respectievelijk twee en acht kilometer afstand.

Vijfde project

Jeroen Gerritsen, Algemeen Directeur Panattoni Nederland: "Wij zijn gelukkig dat wij dit nieuwe distributiecentrum kunnen realiseren op deze strategisch en centrale locatie. Dit is ons vijfde project in Nederland, twaalf maanden nadat Panattoni naar Nederland is gekomen.Distributiecentrum Almere is een belangrijk logistiek knooppunt vanwege de strategische ligging ten opzichte van Utrecht en Amsterdam en Almere zelf met bijna 215.000 inwoners. De positie als nationale distributie hub is inmiddels gevestigd en gezien de enorme ontwikkeling van het online winkelen, zien wij ook nieuwe kansen voor zowel last-mile als e-fulfilment op deze locatie. Het distributiecentrum is uitermate geschikt voor bedrijven die graag een representatieve moderne faciliteit willen in het hart van Nederland. "Om in te spelen op de nieuwe online vraag kunnen wij het gebouw gemakkelijk indelen in kleinere units van circa 4.500 voor fijnmazige distributie. Daarmee bieden we flexibel ruimte aan van circa 23.000 m2 tot 4.500 m2 en alles dat daartussen zit."

Panattoni

Panattoni Nederland is onderdeel van Panattoni Europe, marktleider in industrial real estate in Europa. Gerritsen: "Panattoni heeft reeds 10 miljoen m2 in Europa ontwikkeld en is de meest actieve ontwikkelaar sinds vijftien jaar in dit marktsegment. Onze missie is om lokale bedrijven te ondersteunen met het leveren van multifunctionele, built-to-suit warehouse projecten. Teneinde onze doelstelling tot het ontwikkelen van deze projecten te bereiken, kopen wij gronden op de meest strategische locaties in Nederland. Panattoni treedt op als expert in elke fase van het investerings-traject."

'Go Earthwise with Panattoni' - Door heel Europa, zijn BREEAM/LEED/DGNB certificaten toegekend aan projecten ontwikkelt door Panattoni die een totaaloppervlak beslaan van 2,2 miljoen m2 en daarnaast zit 2,5 miljoen m2 in het proces tot certificering. Panattoni implementeert duurzame ontwikkel-concepten en creëert een nieuwe standard voor haar distributiecentra in Europa waarbij voorop staat de impact van de nieuwe projecten op de natuurlijke omgeving te minimaliseren.

Een artist impression van het distributiecentrum. (Aangeleverd)